Tuesday, August 17, 2010

BFF?


Best Friends Forever....perkataan ni skang tgh hangat diperguna guna kan oleh remaja skang(cam ayat berita uatam tv3..haha)..errmm..korang ade bff..?bff ni mula popular bile ade keluar satu program yg senaraikan list bff kite kat Facebook.

ermm..aku ade Bff ke..?aku ade..tp xde la plak aku listkan dan kire bape rmai kan mereka...bg aku ckup lau aku dan dorang taw ikatan tu.....there is a few...

Persoalan?

Kawan Baik Selamanya..besar pengertiannye ni...yela..bg aku mereka yg boleh dipanggil mcm ni org yg ade wlau pon tidak lah selalu(selalu tu bole tp ssh nk dpt da skang) time kite susah atau senang..yang paham perangai,habit,hati or ape saje berkaitan kite.

Tapi zaman skang ni mcm yg aku kate susah nk dpt lg Bff yg betul..yela...era skang ni kite x boley nk pecaye org bulat2 wlau pon dia kawan baik kite atau pon siapa pon bg kite...mst ade bencinye sikit letakkn limit kepecayaan tu..betul ke camtu..?takut backstabber plak..aku penah merasa tikaman seorang kawan baik..(bukan pkai pisau ok)..believe me..sungguh sakit..rela lagi kena tikam dengan pisau betul..

Tapi tu la..lain plak bg aku..aku bile da pecaye seseorang...mmg aku pecaye abes dan xkn sangka buruk terhadap org yg aku pecaye tu..mmg ade la terjadi kdg2 aku dipergunakan..dan ade yg betul2 menghargainya..mcm2 yg terjadi dlm proses saling mempercayai tu..ade yg kate aku bute tuli..ade yg kate Ya Allah baiknye ko..hahaha!!!!

Kesimpulan?

No hidden agenda la..saje je membincangkan hal ni..yela.bile da ade BFF ni..ape saje akan dishare wlau tidak 100% ..but whlelife story ko dorang taw..sbb time ade msalah dorang la tempat meluah n mintak pendapatkan..

Neway..aku syg kwn2 aku..selagi aku boleh tlg dorang aku tlg..ape tah lagi BFF..lagi la lebih2 aku hulurkan bantuan..ermm..setakat ni aku xde la ade rmai BFF..cam ayat kat ats td..Just a few....lg pon mereka aku buat hanya tempat meluah...aku xnk sshkan dorang..
p/s : rindu zaman poli dulu..penuh dgn kwn2 berkualiti..

2 comments:

Miss CorNFiuS said...

erm... aku BFF ko kan... lalalalaa... hehee...

Si Clumsy said...

what about me?