Saturday, November 19, 2011

Just Another Update 2

Makin lama makin malas aku nak menjenguk kan diri ke blog sendiri untuk update. Tapi aku gagahkan juga, sayang pula rasanya nak ditingggalkan macam tu je. Minggu lepas aku dan kawan-kawan hadir pada Majlis Perkahwinan Nur dan pasangannya. Salah seorang kawan baik aku kan, so rasa rugi kalau aku tak pergi.

Lepas seorang, seorang lagi menamatkan zaman bujang mereka. Kadangkala ada juga rasa cemburu melihat kebahagiaan mereka tu. Tapi masa untuk aku masih belum lagi sampai. hehe... Ada juga kawan-kawan yg dah sedia untuk menimang cahaya mata. Makin bertambah rasa cemburu tu. Aku teringin juga nak mempunyai anak..haha!

Ini semua gara-gara mama dah mula balik membela anak kawan dia, ada seorang baby. Alahai comelnya, bila aku balik dari kerja terus dia lah yang aku cari. Hilang segala penat dan masalah di tempat kerja hanya dengan melihat senyuman bayi suci.

Sejak dari azali memang aku menyukai budak2, melayan kerenah dan telatah mereka sekali sekala boleh buat hati rasa senang. Aku ada terfikir, bila aku dah mula berperangai mcm ni, adakah aku sudah sedia untuk berumah tangga. Tapi apabila difikirkan balik dalam dalam, mungkin belum.

Ya, dalam Islam itu perkahwinan bukan la sukar untuk dilaksanakan. Tapi dalam zaman yang serba mencabar ini, perkahwinan menjadi sesuatu yang sukar untuk dipertahankan. Melihat statistik pasangan muda becerai-berai buat aku kadang2 takut juga apa yang akan menimpa.

Woooo..jauh dah gua pegi ni, hehe...

Apa2 pun Selamat Pengantin Baru Tasmaun dan Nurhamidah. Sempga berkekalan :)



p/s : Rindu masa belajar

Sunday, October 9, 2011

Just Another Update

Salam,

Lame gile juga wa tak update rasenye. Alasan biasa untuk blogger2 yang lain pon pakai, tiada masa dan tiada idea. Aku cume plus kan tiada mood mengarang. Vlog juga lama wa x bikin. Idea untuk Vlog belambak je, cuma takde inspirasi. Duk sebuk main game kat Facebook.

Dah beberapa perkataan aku menaip pon aku dah malas ni.

ok,bye! haha!

p/s : Sedang mencari jalan keluar dari beberapa kekalutan.

Friday, September 30, 2011

Selamat Hari Jadi Nur



Salam,

Pada 28 September 2011 yang lalu genaplah 24 tahun usia seorang lagi KKS aku iaitu Nurhamidah bt Rahim. Dia juga aku kenal waktu belajar di poli, seorang yg easy going, baik dan cun!(kompem kembang)

Setakat yg aku kenal dia, seorang kawan dan anak yang baik, tidak mudah melatah tapi selalu blur.hehe..Aku banyak juga mengadu domba dengan dia, tapi sejak dia da bertunang ni aku kurangkan. Dia perlu layan laki dia pulak.haha.

Tahun ni juga, dia akan melansungkan perkahwinan dia dengan tunang tersayang, Tasmaun. Aku doakan moga dia dan tunang pjg umur, murah rezeki, berjaya dalam hidup serta bahagia dalam perkahwinan yg akan datang nanti.

Lepas dia kawen ni hilanglah seorang lagi tempat aku nak gedik2 dan melepak. Dah jadi bini orangkan. Aku harap dia x lupa aku.


p/s : Baanyak kerja terbengkalai gara2 pc breakdown.

Tuesday, September 6, 2011

Selamat Hari Jadi Mawar

Salam,

Pagi tadi pg X-Ray lutut aku, Alhamdulillah tiada keretakan baru..tapi sakit ni ade lagi. Terkenang tragedi semalam, nak lemah semangat pon x leh. Sabar je la..

Well, x silap aku hari ni Birthday slh seorang KKS aku..MAwar Asni bt Mahyudin. Selamat Hari Jadi Mawar, aku doakan selamat pjg umur,murah rezeki, bahagia dan berjaya dalam hidup.

A little bit about Mawar, aku start kenal sewaktu belajar di Politeknik pada tahun 2006 x silap aku. Dia kawan rapat kepada 2 lagi KKS aku, Ejat dan Nnur. A good person, good sister and daughter. Seorang yg agak matang dan bertanggungjawab.

If aku ada masalah, dia x kisah nak dengar and layan aku. Seorang kawan yg baik bagi aku. Waktu di poli pon byk gak menolong aku. Aku ingat lagi dia belanja aku mkn sbb time tu aku pokai. HAHA!!Man, Aku & Mawar

Sejak aku hilang ni pon aku nampak usaha dia mencari aku dengan SMS number mama aku tuk cari aku.hehe..thanks Mawar.

Semoga di usia baru ni ko menjadi seorang yg lebih baik.


p/s : Rindukan zaman muda..haha!

Monday, September 5, 2011

Sakit Dada Aku


"Knock! Knock!"

Siti, kerani Ofis aku masuk bilik aku.

"Ni ha, ada surat untuk kau"

Aku pun segera la buka, memandangkan sampulnya besar dan isinya berat. Daripada aku tak tahu. Tapi memang bukan utusan gembira buat aku. Aku kena cepat balik dan selesaikan di rumah. Tekak yang kering buat aku tak banyak bercakap hari ni. Puasa 6 aku hari ni di Syawal yang ke -7 dan pakej aku demam ada skali.

Sampai di simpang lebih kurang lagi 1 kilometer nak smpai rumah.

"Ah! sudah..roadblock.."

Aku berhenti dan buat u-turn, SABAR!! Aku tergolek semasa nak buat pusingan maybe sebab tergopoh gapah. Sudah aku jangkakan pasti lepas semingu raya ni byk roadblock, dan alpanya aku nak menghidupkan cukai jalan motor aku.

Terpaksa aku mengambil jalan yg lebih jauh. Sampai disatu simpang lain,yg agak jauh dari rumah aku. SABAR!!

"Aduhh..roadblock lagi.."

Kali ni perlahan2 aku berhenti dan buat pusingan. Aku hanya mampu sabar, dan terpaksa mengambil jalan yg lebih jauh kali ni. Aku masuk highway.

"Skreeeettttttttt!!!"

Tayar motor aku, bergesel dengan jalan dan pantas aku berhenti. Hampir juga dilanggar oleh kereta belakang kerana berhenti mengejut. SABAR!! Kali ini sekali lagi diduga, rantai motor aku pula putus. Memang menapak la aku menolak motor cari bengkel motor.

Hampir 10 minit, aku membetulkan rantai yg tersekat. Tanpa dibetulkan tayar tak boleh bergerak. Alhamdulilah, ada seorang Hamba Allah berhenti menghulur bantuan dan berjanji menunda aku sampai ke bengkel motor. Amin namanya, terima kasih pada pemuda tu.

Sesudah selesai di bengkel motor, aku teruskan perjalanan aku. Memasuki simpang untuk ke Highway. Dan sekali lagi, Kau tidak berhenti menduga kesabaran aku Ya Allah.
Aku jatuh tergolek lagi sekali dari motor aku. Kali ni kerana jalan berminyak dan aktu itu aku sedang brake nak masuk simpang.

"Macha, ok ka...?"

Ada 2 -3 orang kaum India berhenti membantu . Aku sedar ketika itu lutut aku yg retak dulu kembali sakit, namun aku gagahkan jua untuk bangun sebab aku berada di tgh jln dan xnak menganggu lalu lintas.

Sakit. Itu je yang dapat aku tafsirkan. Walaupun kecederaan aku dan kerosakan motor aku tak seteruk mane. Tapi seperti lutut yg baik dulu kembali retak. Sepanjang jalan aku hanya mampu menahan kesakitan dan bersabar.

Bertimpa-timpa aku diujiNya. Syukur, Alhamdulillah aku masih lgi bernyawa.
p/s : Mcm2 yg terjadi 4 bulan ni..Kuatkan hati ku..

Friday, August 26, 2011

Salam Aidilfitri

Belum Lagi

Senyap sunyi pagi ini,
bagai ada yang x menentu, xkeruan di hati.
Sesekali terasa pedih dan sakit,
seperti ada luka yang belum pulih.

Nafas ku tak seperti biasa,
tersekat-sekat dan sesekali kencang.
Fikiran ku melayang,
pada satu tempat di dalam memori.
Ye, itu mungkin.

Saat nak aku luahkan pun,
pedih diiring nafas.
Menyingkap kembali cerita dahulu.

Perginya Nur Hidayah tinggal ku sendiri,
pertama kali aku mengenal cinta dalam sunyi.
Datang Nor Khairuniza mengubat duka,
Tapi sayang tiada yang kekal selamanya.

Dek terpaut pandang pertama,
Rozmuzahida ku sayangi,
mungkin tiada tekad dihati,
tiada jodoh hilanglah janji.

Hadir kasihnya Nor Dalila,
mungkin kerana usia setiap insan perlukan cinta,
Tapi paksinya berlandaskan dosa,
jua terkubur tiada bermakna.

Rosmawati indah namanya,
Cuba ku sayang cuba ku cinta,
Sayang hati sudah menjadi gelap gelita.
maafkan diri ku kerana terpaksa.

Bertuahnya rasa Fatin menjelma,
menerima apa jua seadanya.
Kasih dan sayang ikhlas padanya,
tapi juga ketentuan itu bukan hak kita.

Sekali lagi ku cuba jadikannya,
Nor Fazlinda menjadi sebab kuatnya,
Kasih bukan kepalang sayang tidak ku dusta.
Sekali lagi aku hanya mampu mencuba.

Tekad hati dari Noor Erniesya,
Terfikir inilah akhirnya,
Gembira hingga ketahui keluarga.
Tapi hakikat belum lagi hadir masanya.

p/s : Memang wajib berhenti smoking dah ni.

Wednesday, August 24, 2011

Lenyek Abes Bro

Salam,

Hari ni sedang aku blogwalking web2 luar negara, aku jumpe satu satu berita pelik ni. Seorang Datuk Bandar dari Lithuanian sebuah daerah paling besar dari Europe, yang ambil tindakan drastik dengan melenyek kereta sesiapa saja yang parking di tepi jln dengan kereta kebal. Tindakan parking kereta di bahu jalan ni adalah satu kesalahan bkn di sana saje tapi dimana2 negara saja bahkan Malaysia pon. Tambah lagi di bahu jalan tu ada line dan memang ade signboard no parking.

Selalunya kesalahan ni dibuat oleh kereta2 mewah@ orang berada, jadi bila disaman buat acuh x acuh sebab banyak duit xde hal la nak bayar saman kan. Tapi apa perasaan dorang bila kereta dilenyek dengan KERETA KEBAL? hahah!! memang ternganga la...eventhough ko byk duit pon..kompem terkejut beruk...kereta beli juta2 harga abis kena lenyek. Hehe!

" Aku dah muka dengan kereta2 mewah mcm Mercedes,BMW dan Rolls Royce yg sesuke hati mak pak dorang je paking tepi jln, dorang ingat dorang byk duit dorang leh wat sesuka hati?"

"Haha! Padan muka..buat la lagi.!!


"Lepas ni ko nak paking topi jln laei tak?"




Agak2 kan, kalau buat kat Malaysia camni ape jadi? contoh kat Kuala Lumpur la, datang Datuk Bandar KL lenyek kete korang yang x berape nk juta tuh..? Menyesal x gune bhai..haha!! tambah2 kete dah la beli hutang..adessss...

p/s : Janji x buat lagi..haha!!



Hilang



Pertama kali ku terpandang wajahmu,
Aku sedar aku suka padamu.
Bila berbicara denganmu,
Aku lupa aku ingin selalu dengan mu.

Bila kau ada denganku,
Segala susah jadi senang,
Segala suram jadi terang,
Kau sembuh aku.

Kaulah khayalku,
Kaulah warasku.
Senyum tawa mu selalu ku cari,
Asal kau bahagia ku puas hati.

Sekian lama baru ku sedar kembali,
Perasaan pertama hadir dihati,
Ku gelisah, sungguh ku gelisah.

Hubungan kita hanya teman biasa,
Kau aku dan luka lama,
Dosa semalam buat kite jauh berbeza.
Kau yang suci aku pendosa.

Lantas ku hilang,
Menanam,menahan detik ku ini.

Maafkan aku diam membisu,
Tak ku hendak hilang diri mu.
Lantas ku sembunyi hakikat aku cinta pada mu...



Sunday, August 21, 2011

Komen Hafkha : Kebangkitan Berok-Berok

Salam,
Well malam tadi dah layan satu lagi movie, Planet Of The Apes : Rise Of The Apes. Semenjak 2 menjak n i rajin lak aku melayan movie2 baru. Dah mcm xde social life plak duk terperap dlm bilik.OK..enough of that.

Director: Rupert Wyatt Screenwriter: Amanda Silver, Rick Jaffa Starring: James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox, Tom Felton, David Oyelowo, Andy Serkis Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Komen aku kali ni, Aku bagi Filem ni Gred A atau 5 bintang, ianya jenis Movie wajib tonton. Permulaan cerita yg menarik dengan susunan jalan cerita, plot dan klimaks yang boleh buat penonton teruja dan menjadi ingin lebih tahu. Siapa yang dah layan filem2 Planet Of The Apes sebelum ni mmg x rugi layan yg ni plak.

Cerita bermula dengan seorang saintis muda yang desperate nak mencari penawar bagi penyakit Alzheimer yg juga penykit bapanya sendiri. Segala ujikaji dilakukan pada beruk2 berkenaan. Sampailah satu hari satu virus penawar untuk penyakit Alzheimer ni berjaya dicipta dan di uji pada seekor beruk. Hasilnya beruk itu menjadi seekor yg agak intelligent, dan mempunyai kelebihan dlm semua hal seperti kekuatan dan naluri yg terlampau protective. Seekor beruk yg dibela oleh saintis itu bernama Caesar mulai berfikir ttg nasib kaum berok2 lain sepertinya yg didera dan dijadi uji kaji. Caesar membuat keputusan memberontak dan mula mengumpul semua spesies monyet2,beruk dan gorila untuk memberontak.
"Kome sume, moh kite jerit rame2."

Cast dlm cite ni ialah mamat "Harry Osbourne" dalam cite Spiderman iaitu anak Goblin. James Franco nama beliau. Selain itu ade gak Freida Pinto dan Joh Lithgow. Well, cerita ni mengajar kita ttg moral value juga. Apabila manusia mulai tamak dan haiwan menjadi mangsa, antara nafsu dan tanggungjawab, konflik dalam membuat pilihan,kejujuran dan banyak lagi lah. Aku dari baring sampai bangun menghadap betul2 skrin ni. Perjalanan cerita mmg best, korang dapat tgok mcm mane sedihnya perasaan berok2 tu digunakan,rintihan dorang dan mcm mane dorang planing untuk memberontak. Dari segi action, cukuplah walau pon xde cam perang2 atau lawan2, cerita ni more to psikologi .So, x rugi lah korang tengok cite ni.

p/s : Kalau tikus makmal pulak memberontak camne ek?

Klik untuk donwload


Komen Hafkha : Koboi Lawan Alien

Salam and hye sume,

Ok, kali ni aku nak komen ttg filem. Ini kali pertama aku komen n review psl filem. File nye adalah Cowboy And Alien.
Cerita ni mengisahkan pada zaman Cowboy, dimana satu tempat tu diserang oleh makhluk asing yang gilakan emas. Emas bagi alien ni mcm satu sumber keperluan untuk dorang. Alien ni juga sambil tu menculik manusia atau penduduk yg ade di kawasan tu untuk dikaji dan kemudian dibunuh. Sorang demi sorang penduduk diculik oleh alien yg creepy tu.

Well, bagi aku filem ni boleh dikategorikan Gred B atau cume 2 bintang je aku boleh bagi. Permulaan cerita yang agak slow tapi ada 2 or 3 scene yang boleh buatkan kita nak tahu ape yg jadi seterusnya. Ada 3 name besar kat Hollywood yang belakon dlm filem ni iaitu Daniel Craig, Harrison Ford dan Olivia Wilde. Dua pelakon utama lelaki ni kta dah tahu la sape dlm cerita James Bond dan Indiana Jones. tentang pelakon wanita pulak, ala..awek yang berlakon dlm cerita Tron tuh. Manishh awek ni..

"muka matured yang cun!"

Ape yang diharapkan dari filem ni tak smpai sgt walaupun ade 3 orang artis top ni.

Yang best :
  1. Wrist Laser Gun yang gila supercool!!
  2. Daniel Craig, Harrison Ford dan adik manisss Olivia Wilde
  3. Zaman Koboi
  4. Ade nilai2 murni walaupun ianya cerita sci fi action( memerlukan penelitian yg dalam)
  5. Happy Ending
Yang tak Best :
  1. Alien tak cukup creepy-fokus kepada alien biasa je
  2. Effect yg x cukup canggih
  3. Cerita yg agak slow
  4. Action yg kurang
  5. 2 - 2 awek hero mati
Aku cume boleh puji bab nilai2 murni je macam scene Kolonel Dollarhyde (Harrison Ford) disedarkan oleh org gajinya sendiri (orang Indian) tentang respect. Kedua, semangat berjuang dan bersatu padu apabila Cowboy bergabung dengan Puak Indian dan Bandits(perompak) untuk hapuskan Alien ni.
"Aku ade laser gun, korang ade?"

Ok,sekian la komen aku ttg filem ni. Maaflah ini kali pertama aku.

p/s :
Klik untuk download

Friday, August 19, 2011

Terima Kasih


Sahabat adalah seseorang yang sentiasa hadir dan ada untuk kita walaupun kita cuba menjauhinya.

Satu Rasa



Sampai bile aku nak menghilangkan diri pon aku xtaw. Kawan2 pon dah mula dapat jejak aku. Ejat pon dah dapat number baru aku. Aku sendiri xtaw ape yg aku buat ni, aku cume rase x sedia nak jmpe mereka semua dan little bit useless aku rase.

"Rasa yang becampur baur dalam satu masa"

Bukan pertama kali aku buat mcm ni. Cume kali ni lebih dari biasa. Aku xtahu la sama ada kehilangna aku ni dirasai kawan2. Klau ade, terima kasih pada mereka yang berasa mcm tu wlau pon ade hajat yg mereka dari aku.

Maafkan aku buat mcm ni. Maybe xde yg phm ape aku rase. Aku hanya ingin hilang buat sementara waktu. Sampai waktunya aku akan kembali. Lagi pun aku rindu mereka.

p/s : Jangan tinggalkan aku sendiri.




Thursday, August 18, 2011

Shopping Raya

Salam,

Sedar x sedar, pejam celik dah tinggal lebih kurang 2 minggu je lagi nak puasa. Alhamdulillah, setakat ni xde puasa yang aku tinggal dan mengharap la puasa aku diterima Ilahi. Habis puasa dahn tentu syawal yang menjelma. Eventhough aku x rase nak beraya tahun ni, segala persiapan nak menyambut raya dah aku sediakan. Family aku jgn ckp la, complete abes dah. Mama siap buat kuih, beli langsir baru, beli meja baru. Pehh!!

Aku? cukup la sekadar sehelai 2 baju wat2 tambah(konon). Well, weekend yang lepas pusing2 area chowkit and sekitar KL, waktu tu dah pukul 3 pagi and still orang ber shopping..gila dow!! Mmg bantai sampai sahur la agaknye.Lagi pon feel shopping raya ni lain skit, setahun sekali, so rmai la yg x nk lepas peluang.

Oh, ya..Aku on the way bikin Vlog akuyg seterusnya. Tapi kali ni, iklan untuk hari raya pulak. Iklan ni berkonsepkan Aidilfitri dan Merdeka. Aku nak try gabungkan 2 sambutan ni. Jarang2 sekali berlaku mcm ni kan, setahu dalam 30tahun sekali je akan berlaku mcm ni. So tahun ni kite Selamat Merdeka Raya. hehe..So tunggu je lah hasilnya, masih lagi dlm pembikinan.

That's all for this time.Bye!


p/s: Kuih Fevret aku di bulan puasa, Popiah.

Monday, August 15, 2011

Bonus Dah Masuk!!!

Salam,

Alhamdulillah..masuk dah bonus 2011..pegi check akaun bank masing2 okeh..hehe. Itu bermakna cuti Nuzul Quran ni aku boleh andaikan penuh la jalan raya dan pusat beli belah dengan orang melayu dan penjawat awam yang cuti yang duduk di selangor. Shopping!!!

Dicelah2 yang rmai tu pasti ade mama and adik aku dimana aku menjadi mangsa driver mereka. Siap dah book awal2 cakap nak pegi Danau Selasa ni. Owwwhhh...



p/s : Lame x pegang kamera...

Thursday, August 11, 2011

Puasa Budak Darjah 1

Mcm mane pengalaman korang dulu mase berpuasa umur darjah 1.?? haha!! aku teringat balik aku punye pengalaman..kelaka dow..

Layan Vid ni..



p/s : Dah 3 tahun x dapat duit raya XD

Monday, August 8, 2011

Kegilaan

Salam,

Dah masuk ramadhan yang ke 8 dan itu bermakna dah 8 hari aku puasa. Sane sini heboh psl shopping raya, kuih raya, lagu raya..macam-macam la pasal raya. hantu raya je takde.hehe!! Well, bagi aku tak salah pon nak buat persiapan awal untuk raya, tak peduli la biarpun baru hari yang ke 8 puasa. Aku lebih suka macam tu sebab xde la terlalu rush and hasilnya kurang. Contoh kalau nak shopping la, x slh pun nak beli sehelai 2 baju raye mulai skarang. Dapat yang berkualiti dengan harga yang ok.

Orang Melayu skang pun da pandai, semua buat persiapan awal. Siap awal x la bermakne last2 minit punye thrill dilepaskan..still lagi boleh pegi menikmati suasana contohnya malam raya. Seronok wehh!! Disamping tu dapat gak tambah2 barang raya dengan harga yang lelong. Hehe!!
Aku dah shopp awal2 lagi. Tinggal nak tunggu kemuncak malam raya je.haha!!

Merujuk pada tajuk blog aku yang lain mcam tu,semuanya pasal Vlog. Kegilaan aku kini tertumpu pda Vlog. Sampai bengkak2 mata aku menghadap komputer je nak edit video2 Vlog. haha!! Gila kan?

Well, aku suka..Vlog ni buat aku lebih banyak memerah otak dari biasa, bagaimana nak menjadi lebih kreatif memanipulasi Video Vlog sendiri menjadi cantik. Disamping tu menyediakan skrip, jalan cerita, sound effect dan banyak lagi la. Memang banyak effort yang diperlukan, bukan tu aje, kena plak sediakn alatannya mcm webcam, microphone dan software editing. Dah ade semua tu kena pulak pandai berlakon skit. haha!!

Yes maybe boleh bercakap je mcm robot, but c'mon la..kompem mengantuk lau aku sendiri pon tgok..kan3? Ape pon memang ini la yg aku gila skang. Ini tgh on the way buat Vlog 003 dan Iklan Merdeka Raya punya storyboard. Rasanya balik ni dah boleh shoot.hehe!!

Adanya Vlog ni bukanlah bermakna aku akan berhenti menaip, cuma ini nak menambah dan mencuba benda baru. Lagi pon nak hasilkan sebuah Vlog Video makan masa. XD


p/s : Aku nampak usaha Mawar mencari kehilangan aku XD

Sunday, August 7, 2011

Meet Mr. Box

Lumrah Manusia

Introduction Vlog

Salam XD..

Akhirnya..da siap pun Vlog aku yg pertama..afther this semua Vlog aku akn embed dlm blog aku yang ni..Eventhough xde org nak tgok..aku x kisah..sebab ianya satu kepuasan bagi aku..sebab aku dah mencuba satu lagi benda baru dlm hidup aku.

p/s : Aku malu seh lau ade org tgok..haha!!


Friday, August 5, 2011

Vlog Blog

Ditengah malam ni, aku menaip menyampaikan idea baru untuk next projek.~

VLOG! Satu benda yang baru bagi aku. Macam blog cume lebih byk effort yang perlu diletakkan dalamnya seperti suara,video rakaman,skrip dan jalan cerita.

Aku xnk cite byk2 sgt. tunggu je la Vlog aku yang pertama nanti.


p/s : Learning new thing make me forgetting "old things".

Thursday, August 4, 2011

Tangisan

Dah 4 Ramadhan dah. Alhamdulillah..aku masih lagi mampu menunaikannya. Cuma tahun ni energy aku x seperti dikala muda2 dulu (macam da tua sgt). Selalu lesu, mungkin sebab faktor ketagihan nikotin yg diperlukan badan.

Aku teringat pada tahun2 yg sebelum ini. Kalau tiba bulan puasa, dah tentu akan aku bincang dgn kwn2 yg rapat untuk gather berbuka puasa ramai2. Tapi tahun ni mungkin tanpa kelibat aku. Rindu? jangan katalah..kompem la aku rindu2 kwn2 aku tu. Rindu Giler!! dah dekat 3 bulan aku x contact dorang. Yang paling aku terasa dengan yg aku slalu contact la.

Mungkin juga sebab itu aku sekali lagi mimpi malam tadi. Setelah datangnya mimpi yang malam tadi, aku dah buat satu kesimpulan atas semua mimpi2 aku sebelum ni. Aku akan mimpi ape yang ingin aku tengok, lebih kurang macam ape yang aku harap akan jadi di masa depan la.

Mimpi malam tadi? Kelakar atau Serius aku sendiri x dapat nak terjemahkannya. Tapi yang pastinya dalam mimpi itu aku rasa bahagia. Gila x gila la kan, Seseorang yang dah lama aku suka,sayang dan rapat menangis sebab aku. Alahai sweetnya moment tuh. Kenapa dia menangis? Yela da lama aku x contact dia, then bila terjumpa aku leh wat endah x endah dlm mimpi tu. Hahahaha!! Macam drama bhai!! Berair la mata budak tu, aku plak yang lemah tgok tangisan ni pegi la pujuk balik menenangkan hati dia. Ada lagi yang terjadi pastu, cuma aku x tertaip kat cni,biar la aku dan Tuhan je yang tahu. Itu mmg saat indah eventhough it just a dream.

Agak2 klau betul berlaku boleh ke? Aku jawab tak mungkin, kerna aku sedar dimana letak diri aku dan dimana berdirinya dia. Dia lebih layak menerima seseorang yang lebih bagus. Cukup aku seorang je yang tahu, dan jika diizinkan tuhan dia akan tahu jua. Aku x mahu nak rosakkan apa2 antara kami...

p/s : ada ke kawan2 aku yang rindu kat aku..?

Monday, August 1, 2011

1 Ramadhan

Tarikh yang amat bermakna bagi semua orang mukmin, Bulan Ramadhan, bulan puasa, bulan keberkatan, bulan menghapus dosa dan banyak lagi syafaat bulan Ramadhan ni. Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak aku ucapkan pada kawan2 yang mengenali aku dan seluruh umat Islam. eventhough kawan2 aku mungkin xtahu url blog aku yang baru ni aku still nak wish gak, sebab tiap2 tahun dah menjadi kebiasaan aku wish pada dorang melalui SMS atau blog. Cume tahun ini tiada perkhabaran buat mereka dari aku.

Aku? masih macam biasa. Ramadhan ini, mengharapkan sinar baru kembali bercahaya dalam hati ku ini dan terus kekal. Aku rindu cahaya itu, dengan terang suam yang diberi membuat jiwa aku sentiasa tenang dan aman.

Coretan aku pada pagi ini, bukanlah sekadar suka-suka. Tapi melepaskan apa yang terbuku dihati subuh tadi. Pada bulan yang mulia ini lah, aku berhempas pulas melepas kan diri dari cengkaman jiwa yang luka.(bapak poyo ayat). Bulan ini lah aku struggle cuba melupakan ape yang berlaku antara aku dan dia selepas apa yang terjadi antara kami. Sedar x sedar cukup setahun dah perkara itu yang aku anggap paling tragik dalam hidup aku setakat ni.

Semuanya bermula malam tadi dalam mimpi aku. Aku tak tahu kenapa setiap perkara yang berlaku dalam hidup aku selalunya masuk dalam mimpi. Nak dikatakan aku terfikir pada dia x gak, tapi aku teringat pas tu. Ini 1 Ramadhan dan kebetulan bulan yang sama perkara itu terjadi. Dia hadir dalam mimpi aku memberikan senyumannya yang cukup aku puja dan menambah lagi resah kat hati aku ni. Tak nak la aku full story apa yang berlaku dalam mimpi tu. Cume dia kembali pada aku. Sesuatu yang x mungkin akan berlaku.

Bulan ini, tahun ini masih aku cuba melepaskan diri dari belenggu ni. Moga Allah s.w.t ampunkan dosa2 aku dan diberi kekuatan untuk terus sujud kepada Nya.

p/s : Transfomasi sedang berlaku.

Monday, July 18, 2011

Mimpi

Happy Kick Ass Monday everyone...Boleh tahan mengantuyk gak aku ari ni. Last weekend aku 1 family balik kampung nak amik barang kat rumah arwah atuk. Kemas ape yang patut, takde ape yang nak diceritakan sangat. Tak mahu nak cerita lebih2 bab ni. Bab2 wasiat and pembahagian harta ni hal orang tua2 je.

Well, lebih kurang 2 minggu lagi nak masuk bulan Ramadhan. Still tak tahu lagi ape aku n family nak meniaga. HAHA!! Rasa mcm malas, tapi abah beriya nak buat lak. Aku layankan je la. Dah lame rasenya tak masuk meniaga bazar ramdhan. Seingat aku last masuk masa form 4 the sejak mama buka nursery takde dah meniaga. Now, da balik mcm dulu kala.

Malam tadi adalah satu malam yang agak susah nak tido, sebab aku da bantai tido di siang hari dalam kereta masa kat highway. Pusing sana, pusing sini x boleh gak nak lelap. Actually bukan nak cerita pasal tido pon. Aku mimpi malam tadi, and mimpi yang agak lain kali ni. Dalam mimpi tu hampir semua yang penah rapat dengan aku dan aku sayang datang depan rumah aku buat BBQ. HAHA!! Kelaka siot. Aku ingin sangat nak mention name diorang, tapi x perlu la. Dari kawan baik aku smpai la ke ex aku sume datang. Pergh!! masa tu memang aku rase teruja,hepi semua ada. Smua yang aku sayang ada dekat denga aku, berbaik baik dengan aku.

Sambil tu plak, aku tengah kenal sorang awek. Manis orangnye. Siap hadiahkan aku baju lagi. HAHA!! tapi dalam masa nak berkenalan rapat ape sume. Tettt!!! ejat Call and dalam pale otak aku pelik mane dia dapat num baru aku.Then terus aku terbangun.

Agak pelik mimpi aku kali ni. Mungkin aku rindu pada dorang yang satu ketika dulu pernah membahagiakan aku. Kini diorang takde dah, sume dah blah tinggalkan aku. Tak tahu ini hanya mainan mimpi atau khayalan yang tersirat. Yang dapat aku simpul mungkin aku rindu. Paling rindu pada dia sebab dalam mimpi tu dia mesra balik dengan aku.~

p/s : Nak masuk 2 bulan aku hilangkan diri.

Wednesday, July 13, 2011

Mendung Awan Kelabu

Last Saturday havoc dengan perhimpunan bersih 2.0 yang dianjur pihak pembangkang, dimana menyusahkan aku dan juga orang ramai. Berapa banyak roadblock aku pun x kire, tapi yang pastinya memang hari tu sumpah seranah gak aku. Habis jammed kat hampir semua jalan menuju ke arah Pusat Bandaraya. Aku yang kebetulan ada job pada ari tu kat Ampang memang terpaksa jugalah tempuh.Kesimpulannya, x salah nak mengekspresikan ketidakpuasan anda secara terbuka di khalayak ramai, tapi janganlah sampai menyusahkan semua pihak dan memalukan negara sendiri. Umpama membuka pekung didada sendiri je aku anggap. We are one big family, macam membuka aib keluarga sendiri. Nampak benor Malaysia x berapa nak aman seperti yang disangka. Well aku x berpihak pada mana2 parti pun sebab aku x minat politik. Bagi aku cukup kau dah laksanakan tugas kau sebagai khalifah dimuka bumi ni, mencuba dan melaknsakan. Terpulang pada pihak mereka untuk sedar atau pun tidak. Akhirat nanti juga ada habuannya. Tak perlulah sampai nak menyusahkan semua orang dan membuat kacau bilau. Enough to say.

Hari ni aku nak story pasal kawan atau sahabat. Aku mempunyai ramai kawan yang tak mahu berterus terang dan mengaku kesalahan apabila berbuat salah. Adakah mulut atau bahasa aku terlalu lancang apabila marah? Aku rasa tidak dan mungkin juga ya. Apa salahnya berterus terang kalau hal tersebut mungkin boleh mendatangkan lagi masalah. Ya, kadangkala kita perlu menipu untuk menjaga hati seseorang, tapi fikir la mana lebih baik atau buruknya. Lebih baik sakit sekarang dari sakit masa hadapan nanti. Aku bercerita ni mungkin ada yang faham, dan bukanlah aku nak baling batu dan menyorok tangan. Mungkin ini je cara yang boleh dia faham kerana dia yang selalu lari dari masalah.

Kita kalau dah berkawan dengan seseorang dalam tempoh yang agak lama pasti faham dengan sifat dan perangai mereka. Seperti jugalah kawan aku seorang ni yang aku paham sangat dah perangainya. Aku diamkan saje lah kerana xnak menambah kusut masalah yang tak terlerai lagi tu. Aku pon tengah banyak masalah nak fikir lagi. So pandai2 la nak setelkan. Kalau mintak tolong, aku cuba tolong.

Minggu lalu jugalah, bertambah lagi masalah aku. Dengan kereta ayahanda aku yang rosak, kereta adinda aku yang eksiden teruk. Keadaan bisnes yang agak suram, masalah dengan pihak perbankan lagi. Banyak yang aku nak pikirkan. Kalau tak cukup atau sejemput iman didada ni memang tumbang dah aku. Kesian pada parent aku, aku bangga mereka tabah menghadapinya.
Enough.

Hari ini 13 Julai 2011, aku buka blog "kau". Dan hampir gugur jantung aku, akhirnya kau pamerkan juga wajah kekasih hati kau yang baru. Tiada apa yang dapat aku katakan sangat. Itu pilihan dan hak kau. Bukanlah aku mengharap kau kembali pada aku cuma aku gembira bercampur perasaan suram sedikit. Aku gembira kerana aku mungkin tidak perlu ambil tahu lagi pasal kau dan aku suram mungkin aku terpaksa membuang terus sekarang segala ingatan aku pada kau. Aku harap kau berbahagia dan aku tidaklah menjadi psycho tidak menerima hakikat kau sudah berpunya.

Aku rindu pada kawan aku yang kecik molek itu, semalam terlihat photo dia teringat kenangan bersama. Jika aku hepi, dialah yang aku cari. Sebab bila dia senyum dan gembira aku senang hati.~

p/s : Dalam hidup manusia ada 3 perkara yang x kan dapat kembali, Masa, Peluang dan Perkataan.

Monday, July 4, 2011

Mood Palat.

Serius tengahari yang baru saja dilalu tadi sampai la sekarang terasa amat palat. Mood aku tiba tiba berubah, dikala lagu Asfan dimainkan aku terbukak plak album2 lame bersama dia dulu. Why la?

Dari dulu sampai sekarang, aku masih lagi x dapat nak melupakan. Haram J betul la!!! Sakit aku macam ni. Dah dekat setahun dah, memang tak boleh nak lupa, tapi nak aku lepaskan ape yang jadi tu susah sungguh. Sebab dari detik tu lah yang hidup aku berubah secara drastiknya. Semua tunggang langgang, aku tak tahu nak aku marah atau sedih atas ape yang berlaku. Yang aku tahu smpai sekarang menghantui fikiran aku neh. Siot!!

Belum dimakbulkan doa yang selalu aku panjatkan pada Tuhan, masih jauh lagi agaknya ujian ni. Tatkala rindu dan dendam bersatu, pedih sangat aku rasa. Rasa tu membuak-buak bagai perut yang sakit sebab makan makanan basi. Membuak nak keluar..hahaha!!!

Lama sangat dah aku pendam, dah takde sape yang paham ape yang aku rase. Blog ni juga yang menjadi teman setia, walau tak boleh berkata-kata tapi sentiasa ada dekat.

Aku banyak lagilah benda lain nak fikir, kenapa kau juga yang datang masuk kepala otak aku. Dah masuk duduk diam2 boleh? x payah nk pasang DVD player nak flash back sweet memoirs kita dulu. Pedih dow!!

Kau? ape kau tahu...tengah sedap berbahagia seperti ini semua tiada kaitan dengan kau. Damn! Nak aku sesalkan tak guna, nak aku keluhkan 1000 kali pun tak kan mengubah apa2. Penulisan aku yang kali ni bagai orang yang x cukup akidah dan iman. Pedulikan!!!

Aku tahu diri aku, ini tempat hanya mengarang luahan. Lama sangat aku pendamkan, sampai makan diri. Bukan aku x ingat tuhan cuma kadangkala aku sesak nafas dengan semua ni. Dan sekali baca mungkin luahan yang agak keperempuanan, hell la!!! Aku peduli ape...Ini blog aku...

Kau yang disana, seringkali aku doakan bertemu kebahagiaan tapi pada masa yang sama hati aku pedih melihat kau bersama insan lain. Dan selalu lah juga aku doa agar dikunci segala nafsu aku pada kau.

Yang paling aku sayang, dan itu jua lah yang makan diri aku balik. Sikit demi sedikit, kau mamah dan menghakis segalanya. Fux!! Dan inilah kali pertama aku mencarut dan berbahasa lebih kasar dalam blog.

Sampai bila aku dapat bertahan? aku tak tahu, jawapan ada pada tuhan. ada pada Allah. Aku manusia biasa, kadangkala pasti tersilap langkah. Tapi ini lah kesilapan aku yang paling benci tapi indah. Menerima, mempercayai dan menyayangi kau. Walau pedih, aku sanggup tahan sebab itu je yang tinggal untuk aku..dari kau.


p/s : Hidup ini memang umpama layang-layang, tinggi kau terbang hanyut lah. Rendah kau melayang, kena over shadow la lu!!!

Dugaan Nya.

Pagi Isnin yang indah, sejuk x payah cakap. Memang terasa sampai ke tulang. Dah memang kalau 120 km/h merembat motor tua aku tu pagi-pagi buta, tahi telinga boleh beku. Badan aku agak lesu hari ni, hasil dari shoot wedding pada sabtu tuh, ditambah dengan berendam beberapa jam di Port Dickson yang dimana aku rasa terbaek sebab dah lama aku x mandi manda mcm tu. Hilang sebentar stress aku bersama dengan air masin tu. Hanyut dibawa ombak, kala itu mencuci-cuci mata melihat keindahan hasil kekuasaan tuhan.

Past 2 weeks, bermacam-macam yang terjadi. Sambil aku menaip pun, 2-3 kali juga mengeluh. Paling aku simpati pada adik aku, kereta pink kesayangannya tu hampir hancur remuk dalam kemalangan. Memang tiada daya aku nak tolong kecuali minta dia bersabar je. Keadaan bisnes pula yang makin merudum kerana kedengkian pesaing-pesaing. Berhadapan pula dengan pihak bank yang tidak putus putus mendesak aku ke jalan yang buntu. Huh, besar sungguh dugaan mu Ya Allah, lepas satu Kau uji lagi satu. Aku redha, dan cuba menghadapinya dengan sebaik mungkin.

Sudah 2 minggu juga la aku menghilangkan diri dari rakan2 dan kenalan aku, termasuk lah kawan2 rapat aku. Aku sendiri tak tahu kenapa aku berbuat begitu, ianya just popped -out dari otak aku.Terus aku buat ape yang patut dan in silence mode. Hakikatnya aku memang merindui mereka dan perlu sokongan dari mereka di saat ini, tapi aku x mahu mereka susah dengan mendengar rintihan aku ni dan aku juga sedar dimana tahap aku pada mereka. Aku tak mengharap.

Ok,otak aku dah blank tiba-tiba yang tadinya penuh idea untu menulis. Aku stop dahulu. Salam.


p/s : 2 minggu yang aku betul2 nampak siapa kawan dan lawan.

Thursday, June 30, 2011

Meet Mr.Box















p/s : Video akan diupload nanti.

Permulaan dari Pengakhiran

Lame bha tak ber blogging. Takde idea nak aku karangkan, takde pencetus nak aku olahkan. Well, baru-baru ni aku da baca blog zack zukhairi.blogspot.com.

Aku suka dengan ilustrasi beliau. Then, aku pun berminat nak cuba buat. Tidaklah, aku sehebat beliau yang lebih terer melakar kartun itu. Aku cuba sebaik yang boleh, dan hasilnya barangkali boleh dilihat selepas post ini.

Aku cuba nak ber blogging dengan cara yang baru ala2 blogger boy and saudara zack zukhairi ni. Penghayatan penulisan dan sedikit ilustrasi untuk menambahkan lagi feel ketika membaca.

Tema yang aku buat kali ni mungkin sedikit susah payah, tapi aku suka. Ia dapat mengekspresikan lagi apa yang tersimpan, tersirat dan tersurat dalam gaya yang lebih halus. Tak dapat nak aku lari dari ber blogging ni, mungkin memang dah minat atau pun memang ini saja lah tempat aku meluah apa yang aku nak luah memandangkan aku yang kurang tempat mengadu.

Aku bukan lah baru dalam blogging, rasanya sudah hampir 4 tahun sejak aku mula blogging dan ini rasanya dah masuk blog yang ke 6. Itu semua x penting, yang aku tahu aku suka mengarang ( menaip).


Apa pun, credit to Zackzukhairi.blogspot.com, ya, aku akui aku meniru gayanya. Tapi, penegasan bahawa aku hanya mengambil sedkit dari idea asalnya dan aku olah menjadi cerita dan ekpsresi aku sendiri dalam stail yang berbeza. Insya Allah. Aku sudah pun maklumkan pada dia dan berharap beliau x kisah kerana setiap apa yang aku ambil dari blog nya akan aku kreditkan pada dia.Thanks.

Cukuplah setakat ni. Tunggu je lah post seterusnya.

p/s : sayang sume blog2 aku.

Monday, June 13, 2011

Hanya Lagu




Recently, I often to heard slow type rhythmic song. Maybe it get with my souls. Well this video, from Aizat Amdan, my local favret singer feat 1st edition. Its called "Perpisahan Ini". Super Duper Nice Giler!

Disini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua
Hanya sementara

KORUS
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Inginku miliki lebih darimu

Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Friday, June 10, 2011

Keperluan


Ok. Rasa macam da lame since last update aku. dua bulan ada tak? Well,not bad la. Takde masa dan takde pencetus nak aku karangkan. Then better mendiamkan diri dari merapu meraban memenuhkan blog aku.

Things happen lately, lots of thing. Tapi rasanya tak perlulah nak dipuisi atau dipantunkan kat sini. Actually, dah ada pun post tentangnya, but like i said. Things happen. Memang terperuk lah post-post yang separuh siap tu dalam kotak draft. Malas, rasanya nak sambung coz da lama sgt. Lapuk.

Nothing special. Still breathing and live a normal life. Got some hot topic huh? No, i think. Im getting closer to the anwser i search for and waiting for the right time to get it. This whole 2 month feels like i been through a long road, or better say high way. All the way, many kind of things get in my head. Learning that, getting this, helping those and too many expression came struck my emotion at once.

Almost fall for all that, I dont know if i have a strong heart or high level of patience. I keep on silence and do nothing, until myself immune from this disease. All that i know ive turned into a doll or wood puppet. Just do my routine, all that keep me alive. Oh,dont mind about the inside, perfectly just like a machine, a robot. I dont have the feelings. Its empty and dark.

End of that. Yeah, nothing perfect in this world. Not me, not them or anyone. It just a normal things if u been forgotten. Well thinking of that, dont expect others to remember u, thinking of u everytime or be by ur side when needed. Know that someday, whoever u care about will leave, dead nor alive. My advise, take it wisely.

Happiness, that is one more great feelings ive learned. Im not get it from a romantic love relationship or anything serious feelings. This time i experienced it from helping others to be one, be happy. I will do anything i could to help them. Seeing their smile, joy and happiness make me feel relieved. I been searching that happiness on the wrong way before this. Actually, ive been doing it all this while without knowing this is the true good ending for me. Now, if U are happy so do me.

Whoaa! i wrote a lot. I thinks its enough for this post. As always still have many un-special stories, but it will take a whole day okay. By the way, im going to my first Ex PSIS reunion next month, eventhough not all of them are coming but i really need this. Kind of vacation, hehe. This time, Pangkor im coming!.

Till my next update, all my frens out there, have a good life. Salam.


p/s : Al Fatihah to my dearest granny Allahyarhamah Siti Aisah, pray u will be in peace.Amin.

Monday, April 18, 2011

Hanya Seketika

Izinkanlah aku menjadi lemah sebentar,
terlalu lama sudah aku tegar
memendam beban, menyekat angan.

Izinkan aku menangis,
terlalu lama sudah aku tahan
menyembunyi resah perasaan.

Kerana terlalu tabah, kerana terlalu kuat,
lemah dan tangisan sudah aku lupakan.

Ajar, tunjukkan aku bagaimana,
kerana aku lupa sifat dan ekspresi itu.

Pedih teramat bila kucuba,
tidak sedetik, tidak setitik.
Aku perlukan seketika sifat manusia itu,
agar hilang, agar lenyap bisikan halus ini.

Biarpun hanya untuk seketika...

Thursday, March 31, 2011

Sunyi

"Sigh..."
Aku pandang kanan, aku pandang kiri. Sekali lagi aku mengeluh. Takde sape2 siot. Memang sunyi abes. Sampai bile nak macam ni. Dekat Ofis, tibe je waktu petang. Tinggallah aku tercangak sorang2 dalam makmal ni. Yang ada buat teman PC ni je la. Tunggu sampai pukul 5.

"Vroommmm...."

Aku pecut kereta aku. Sampai rumah macam biasalah, mulakan tugas harian aku. Buka kedai. Dari pukul 6 petang hinggalah ke pukul 11 malam. Sambil meniaga tu, bile time takde orang, ok serius sunyi. Even ada adik2 aku n parent aku. Aku rase macam biasa. Takde ape yang nak excited sgt.

Bila da balik rumah. Deng! One more. Usha kiri kanan, tengok skrin henpon cokia aku. HOHO! Nothing.

"Labu.."

Anak kucing yang baru dibela. Comel. Aku try bermanja2 dengan kucing pon tak jalan. Still rase sunyi. Malah makin kuat. Habis rokok sebatang, aku pun tido. Begitulah esoknya,rutin harian yang same.

Kadang2 sebelum terlena tuh, ade gak terpikir.

"Rupanya lame gile aku tak ucap i love.. "

HOHO! Mood ke arah cintan. Confirm sunyi der. Orang dah biasa ada chenta hati. Tapi persoalannya. Adakah aku sunyi sebab takde awek..?

"Sigh..."
"Eh! xde orang la."

"Ini macam boleh jadi gile aku.."

Maybe bukan sbb xde awek..kdg2 aku ckup ade kawan2. Dah rase ok. And aku baru perasan, sejak arwah pegi social life aku dah hilang bersama dia. And itu membuat aku sunyi dan boring. Tiada lagi huha huha!

Aku just nak someone yang boleh dgr aku caci maki, carut marut, yang satu kepale dgn aku. Ternyata lepas arwah xde sape pon even My KKS. Ade juge try cari yang baru. Maybe im not good enough nak jadi kawan mereka. Aku rindu kawan2 aku. Bukan time bersuka ria saje, malah time susah.

Last week ade gak try mase birthday aku pegi hang out dgn ex mates Poli. Deng. Ianya tak sampai klimaks yang aku inginkan. Masing2 bagai menyimpan sesuatu dalam kotak fikiran.

Aktiviti karoke bagai. Siap pagi tu pegi mandi sungai. tarakkkk!!..tarakkkk!! tak jalan beb.
Padahal aktiviti mandi manda aku paling suke. And still..

"SUNYI"

Motif?

Next Week. Another try. Ke Sarawak pula kali ni. Moh kite tengok boleh blah ke x leh blah.

p/s : Aku rase aku memang ada masalah dengan orang2 gombak.

Friday, March 25, 2011

Terima Kasih

" Tett!!" Tett!!"

Sms masuk. Wish dari Zuraida masuk..biasalah..Selamat hari Jadi awk..bla..bla..bla. Then mase aku nk tido..masuk lagi satu SMS..EkinBaek pulak wish. Ok those are 2 first person yang wish mlm td selain family aku.

Yess..Hari ini birthday aku.

Best ke.?

Oh no. Aku rase biasa2 aja dong. Nothing special.

But something interesting bila aku check email aku pg td. Oh, terharu benar rasenye. HAHA!!


Klik untuk besarkan



Yang ni aku paling teharu.dem!


Aku dapat email wish besday dari laman web yg aku daftar. Sigh.

"Damn.."

Kind of funny..nak tegelak ade..nak emo pon ade.HAHA! Yela, 3 KKS aku tu pon xde wish, tp dapat dari 3 Web yang aku daftar. Eventhough ianya aoutomated service, aku hargai sgt. Sekurang2nya, hey..dorang wish. heee!

Tua sudah aku. Alhamdulillah, masih bernyawa dan sihat walafiat.


p/s : tak sabar menunggu trip ke Sarawak April ini.

Friday, March 18, 2011

Inilah Kisah Sedihku



Terima Kasih Lisa.


Aku mengenali Lisa lebih kurang 2 tahun dulu. Itu pun kerana kawan aku kenalkan aku kepadanya. Bermula sebagai kawan biasa yang,kami mula bertukar nombor telefon. Keluar bersama sama. Semakin lama makin mesra.

Dia seorang yang manis. Aku suka dengan senyumannya. Matanya yang kecil buat Lisa nampk lebih manis.

Setelah beberapa bulan mengenal hati budi masing masing. Aku memberanikan diri untuk menempah tempat di dalam hatinya. Pada saat itu dia memang sudah pun bersedia untuk menerima diriku. Hanya menunggu kata putus dari aku. Aku tak mahu mengecewakannya, dia pernah meluahkan segalanya apa yang dirasakan pada aku. Aku terdiam. Jadi aku membuat keputusan untuk menerimanya.

Bermulalah sebuah kisah sedih dan aku anggap paling tragis dalam hidupku. Kami seperti pasangan lain, keluar makan bersama, bergelak ketawa. Pada masa itu aku serahkan segala jiwa raga aku kepada dia. Berharap mungkin inilah dia. Walau dia bukanlah jenis yang aku suka, tapi aku terima dia seadanya.

Sedikit demi sedikit rahsia hidupnya diberitahu pada aku.

"Saya ni kaki "clubbing", minum arak, hisap rokok..macam macam barang khayal saya pernah rasa."

Aku terdiam sejenak. Inikah dia gadis yang aku kenal..?

"Tapi saya nak berubah,saya nak tinggalkan semua kehidupan lama tu. Saya nak hidup dengan awak..jadi awak buatlah keputusan. Saya faham andai awak tinggalkan saya sebab semua ni."

Aku tersentak lagi. Sukar keputusan yang hendak aku buat, dan yang paling besar rahsianya dia sudah pun kehilangan mahkota sucinya.

Aku berdoa dalam hati. Ya Allah, jika inilah jodoh yang telah kau tetapkan untukku, aku terima dengan seadanya. Jika dia mahu berubah apa salahnya aku membantu. Mungkin ini dugaan untukku. Aku redha.


"Awak, kita bertunang nak bulan 10 ni ?"

"What? cepatnya..tahun depanlah baru ok." Aku memang ada menyimpan niat tapi tidaklah secepat itu.Lagi pun itu bukan perkara main main.

Tapi dia mendesak ingin secepat yang mungkin, takut terjadi benda yang lain. Dipendekkan cerita, aku turuti kemahuannya. Aku berbincang dengan famili aku dan mereka bersetuju. Ikutkan hati aku mahu tangguhkan sehingga tahun depan, tapi cerita Lisa tentang familinya yang sudah bersetuju dan mengenali aku. Aku turuti kehendaknya.

Aku mulalah mengeluarkan wang simpananku untuk membuat persediaan.

Tapi langit tidak selalunya cerah.Tidak sampai sebulan, Lisa tiba-tiba beruba sikap. Dari seorang gadis yang manis kepada seorang yang panas baran. Hari-hari ditegurnya aku,memarahai apa saja yang tidak kena. Dia seperti ingin mengawal segala hidup aku. Itu tidak kena, ini tidak kena.

"Awak! pakai macam tu..macam ni..ayah saya tak suke macam tu..macam ni."

Setiap hari apabila berhubung ada saja yang tidak puas dihatinya. Aku sabar, kerana sayang aku turutkan jua. Apa saja yang Lisa ingin aku ubah, aku ubah.Serentak dan secepatnya!

Perkara itu berlanjutan ke minggu ke- 4 hubungan kami. Tidak kusangka Lisa boleh jadi begini. Aku masih bersabar.

Hinggalah pada suatu hari yang aku amat merinduinya.

"Tett! tett! tettt! tett!"

Pesanan ringkas dari Lisa sampai,

"Awak tak perlulah tunggu saya lagi..saya ada banyak masalah..maafkan saya."

Dalam hati dan fikiran aku bermacam-macam yang bermain.Tertanya-tanya apa semua ini.

Aku turutkan Lisa hingga ke rumahnya. Disana aku berjumpa dengan bapa Lisa yang nampak keliru tidak mengenali aku.

"Pak cik tak kenal la..Lisa tak pernah cerita pun."

Mendengar saja kenyataan itu. Aku memohon maaf dan minta beredar. Lia tiada dirumah kerana sudah seminggu dia tidak duduk bersama ibu bapanya. Dia sudah kerja dan tinggal di tempat lain. Aku hampa sangat. Aku cuba menghubungi Lisa. Pedal minyak kereta aku tekan sedalam yang boleh. Kereta menyusup laju. Ketika itu aku sudah tidak peduli lagi dengan apa yang terjadi. Aku mahukan penjelasan darinya, aku rindu padanya.

"Lisa tak pernah cerita kat Pak Cik.."

Terngiang-ngiang ayat itu dalam fikiran aku.

"Apa semua ni..? Dia tipu aku..?." Mana datangnya idea bertunang kalau famili mereka masih belum mengenali aku seperti yang diceritakan Lisa.

Aku buntu.

"Hello Lisa. saya nak jumpa awak!"

"Tak bolehlah.Saya kat luar ni, nak jumpa kawan."

Aku merayu untuk berjumpa sekejap saja. Tapi rayuan aku tidak diendahkannya. Terus dimatikkannya telefon.

Aku bagai orang gila. Sampai dirumah segala apa yang ada dihadapan, aku terajang, tumbuk. Maki hamun segala kelaur dari mulut aku. Aku tak terkawal lagi perasaan. Segala kesabaran, penerimaan aku sia-sia. Dia buang aku seperti sampah.

Siang malam,setiap saat aku teringat pada dia. Setiap malamaku termimpikan dia. Aku tidak lalu makan dan tidur. Hidup aku terumbang ambing.

Mama dan Papa, membawa aku berjumpa dengan seorang Ustaz memandangkan keadaan aku yang seperti orang gila.Tidak waras!

Bukan seorang Ustaz, malah 3 orang.Semua mengatakan hal yang sama. Aku telah disihir.Aku terkelu.

Pada mula aku tak ingin percaya. Tapi ketiga-tiga menyatakan benda yang sama. Ya Allah, dugaan apa yang telah kau berikan pada aku. Selepas satu datang lagi satu.

Mereka yang mengubati aku, menyuruh aku bersabar dan amalkan apa yang mereka ajar. Segala permberian dari Lisa mereka suruh aku buang.

Setiap masa,setiap saat dan setiap malam aku impikan Lisa. Inikah sihir atau rindu..?

Sejak dari itu aku tidak lagi berjumpa dengan Lisa. Famili aku melarangnya. Aku hanya ada satu perkataan untuk Lisa.

" Mengapa?"

Setelah 5 bulan barulah aku benar-benar pulih dan boleh melupakkan dia. Aku kini meneruskan hidupku. Aku akui kadang-kadang ada teringat pada dia. Tapi tidak tahu adakah rindu atau benci?

Inilah kisah sedih rekaan dari aku. Aku nak tag Ain n Lela.

Friday, March 11, 2011

Client oh Client

Dengan Group Soul Optic Photography di Tg. Karang

Kelmarin aku berjumpa dengan client yang nak menggunakan perkhidmatan group aku untuk wedding dorang. Actually thanks la to capik. Ofismate die..so die rekomenkan aku. The client pon call aku and then kami met up.

Bincang la kami psl harge,album and mcm2 lagi. Dia bawak tunang dia masa tuh.

" I da tengok da artwork u kat facebook tuh..Cantik..i suke sgt.."

Aku mase tuh dalam hati dah melayang2 gembira. hahaha!!


" I suke u punye angle..pandai u main angle..i harap nanti pic i pon lagi cantik "

"Alamak..ni da puji menggunung ni" dalam hati aku.

"Alhamdulillah..lau u da kate cantik and suke..i lagi la teruja..hahaha!!"


Lepas sejam bincang psl pakej sume. Kami pon blah la. Kire jadi la deal tuh. And aku mendapat satu tugasan baru yang mencabar. Dorang nak outdoor selama 3 hingga 4 jam disekitar Putrajaya.

"sigh..."

Tapi xpe la. Aku terima, sebab dia nak fokus outdoor je. Yang lain less kan.

Aku cukup senang dengan client ni yang tanpa byk bicara. Aku and partner akan try la wat sebaik mungkin untuk mereka ni.

p/s : Kalau selalu dapat client camni kan best ..haha!

Wednesday, March 9, 2011

20 Fakta Tentang Wanita


Well, semalam Hari Wanita Sedunia eh. Tapi hari ni baru aku sempat nak wat entri about it. Nevermind la. Aku buat ni pon sebab malam tadi tengok iklan 8tv.

"Fact About Women"

Sebenarnye banyak gak pasal wanita ni yg aku x tahu lagi. So kat sini aku nak share sikit. Nak lebih pegi cari sendiri.

"hehe!!!"

1. Kecantikan seorang wanita ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan(menjaga) malunya, sementara kegagahan seorang lelaki ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) marahnya.....

2. Mata yang paling indah tetapi juga harus diwaspadai adalah mata kaum wanita.

3. Kecantikan wanita tidak bererti apa-apa dibandingkan dengan kemuliaan akhlak dan perilakunya.

4. Wanita menghadapi banyak permasalahan; sebahagian diatasi dengan
berkahwin dan sebahagian yang lain diatasi setelah dia masuk ke liang kubur.

5 Wanita lebih cepat daripada lelaki dalam menangis dan dalam mengingatkan peristiwa yang menyebabkan dia menangis.
.
6. Wanita tertawa bila ia mampu dan menangis apabila ia menginginkan sesuatu..

7. Wanita sangat berlebihan dalam mencintai dan membenci, dan tidak mengenal pertengahannya.

8. Kebijaksanaan wanita terletak di dalam hatinya.

9. Wanita selalu tergolong manusia halus, lembut dan beremosi…jaga-jaga…

10.Wanita bisa memaafkan suatu pengkhianatan, tetapi dia tidak bisa melupakannya

11 Bagi lelaki, yang terakhir kali mati ialah jantungnya dan bagi wanita adalah lidahnya

12.. Wanita pada umumnya takut akan tiga hal : tikus, munculnya uban dan wanita-wanita cantik yang menjadi saingannya..

13. Wanita tidak diciptakan untuk dikagumi semua lelaki tetapi sebagai sumber kebahagiaan seorang lelaki.

14. Wanita hidup untuk berbahagia dengan cinta, sementara lelaki mencintai untuk hidup berbahagia.

15. Seorang wanita menghadapi kesulitan apabila ia berada di antara lelaki yang dicintainya dan yang mencintainya.

16.. Sesungguhnya tidak ada wanita yang sangat cantik, yang ada ialah kaum lelaki yang sangat lemah bila berhadapan dengan kecantikan.

17 Tidak mungkin seorang lelaki hidup bahagia tanpa didampingi seorang wanita.

18. Pada waktu bertunang, lelaki banyak berbicara dan perempuan mendengarkan. Pada saat perkahwinan, perempuan berbicara dan pengantin lelaki mendengarkan. Sesudah perkahwinan, suami dan isteri banyak berbicara dan para jiran tetangga mendengarkan

19.. Jangan menyalahkan perasaan wanita kerana perasaannya yang terbaik ialah ketika ia menerima anda sebagai lelaki.

20.Sesungguhnya wanita paling mudah memasuki syurga dan paling banyak menghuni neraka.

Diambil dari http://kautharjiwa.blogspot.com

p/s : Syurga bawah tapak kaki ibu.

Tuesday, March 8, 2011

Heartache,Header Dan Hujan.


Dah beberapa hari dah berlalu. Aku rase dah ok kot masalah hati aku ni. Sudah berada dalam kawalan..InsyaAllah..

Aku harap2 ok la seh. Dah berapa malam aku dok pikir benda yang same. Mane tak dapat Heartache tuh. Gilak bentak hati aku ni. Memang patut la ada perumpamaan "Ikot hati binasa".
Semalam last mengelamun pasal benda ni.

"Sampai bile nak jadi macam ni..tak boleh blah siot!!"

Malam tadi gak la aku decide.

" Udah2 la tu piz..xyah pikir..wat bebal pale otak je. "

Aku nasihat diri aku sendiri. Then aku capai henpon dan taip SMS. Send. Dengan lafaz bismillah, aku pon tido.

~~~~

Semalam aku bosan ya amat la sangat. Aku godek2 balik blog aku terasa nak buat Header baru,tapi sebelum tu kena jugak tukar template blog sebab kaler mesti da lari dari kaler Header asal. Godek punye godek..

"Cilakak!! "

Aku lupe nak download full template asal. Coding2 dalam tu abes aku da usik. Dah la Coding aku bengap skit.

"Adess...camni kena cari yg standard template la gamaknye.." keluh hati aku.

Itu yang korang tengok template aku cam lahanat je. Betul2 biasa. Nak tak nak aku pakai gak la, nak buat camne.

Hari ni aku try la wat header baru walau idea tak berapa nak mari selonggok dua. Semalam nak buat tak sempat lak. Usha2 jam dah pukul 5 petang.

" Ca Alip But la..."

~~~~

Aku baru nak start motor pagi tadi.

" Alamak...hujan pulak.."

Mengeluh panjang aku. Tak nak aku bawak kereta. Jammed ya amat. Dan memang tipikal malay betul la aku. Dah bertahun kerja x pernah nak beli baju hujan. Hahaha!

Aku duduk termenung kejap sambil pikir ape langkah seterusnya.

Sedar2 aku dah dalam bilik adik aku terbaring.Wahahah!! Mengantuk oi!!

" Apiz...!!! bangun da pukul 8...!! "

Suara mama wat aku tersentak dari lamunan yang cukup indah.

"Adehhh..."

Aku dengan mata yang berat dan badan yang letih hasil dari pasar malam semalam. Aku teruskan jua perjalanan ke tempat kerja. Hujan pon dah berhenti rupanya. Padan la mama aku kejut. Sepanjang jalan mate aku rabak je menahan mengantuk.

Sampai sekolah aku senyum2 manis je...hehe!!

" Aku masuk lambat!! dah pukul 8.45 pagi..kih3..!!! "

Nasib baik bos xde..hehe!.


p/s : Ade client nak pakej murah dah bagi murah banyak songeh plak.

Friday, March 4, 2011

Head Bang


BILA RASA KU INI MINTAK DIJAUHKAN.

Thursday, March 3, 2011

Mistake

Rase cam syial jek.
Salah ni..sume salah.
Tak patot berlaku.
Tak pernah jadi lagi kat aku camni.
Damn!
Aku x patut start sume ni.
Mengapa la perlu skarang.
Agak2 la..baru je lagi.
Huishh!! xleh blah..


Tapi

Tak leh tahan lak.
Rugi.
Nak buat ape pon xleh gak.
Duk diam pon xleh.
Adess!!!


Khamis Bercelaru

Pagi yang indah..
Hujan renyai2 je..memaksa aku bawa kereta pagi ni...
Akhirnya setengah jam lewat aku masuk ofis..Jammed giler!! Gampang!!
Korang sume x reti bwk motor ke..?Tiap2 hari aku bwk motor..bg can aku bwk kete lak...!!!
Lau sume bwk kete..mampos mcm ni...

Pagi yg mood bercelaru..
Sialan! Syuhh!! Syuhh!! datang lak detik ni..
Ahhh..mane hilang mood ni..buat kerja serba x kena...

Lagu Secret berkumandang kat corong speaker komputer ni..
menambah plak lagi kan...One republic..band yg aku suke dari dulu..
Mula dari lagu Apologize..lagu dorang mmg bestt...

Dada aku 2 minggu ni sakit sgt...
makan x luak..tekak panas je..
nafas tersekat2...
Lelah aku datang balik ke..? xkan la..last aku kena umur 6 tahun kot...
Ni smoking pye psl la ni kot..teruk sgt aku smoking skang..tak terkawal..
Hope.

Malas melayan kerenah di mukabuka dan penyampai Yahoo..
Letih..kerja pon byk ari ni..

Aku teringat SMS Sarl..ex classmate di High School,Kajang dulu..Waktu aku Form 6..

"You have to go through the feeling,
People x pernah tahu the real you,
Have you been talking to your ownself,
kau pernah tgk kau sendiri against diri kau,
tubuh badan tak boleh accept diri sendiri,
There so much thing to figure out in life."


Deeply meaning ayat die...mmg aku salute skit kat die...ayat dia adult version..kdg2 aku sendiri tkut nk sms die..tp lepas sms ni..die buat aku phm..

Betul gak ape die kate..secara x sedar aku sendiri penah buat benda tuh.. to know someone..explore the feeling before judging...malah selalu aku buat begitu...dari semulia2 manusia hingga la seburuk2 kaum..

Against diri aku sendiri..? tak terbilang bape byk kali aku buat..and still keep on trying..Even hakikatnye aku sendiri sedar aku mcm mane..a body that cant accept ownself...Arghhh..damn!!!


Sesi program merepek meraban..
Kosong siot..mulut kate x nk..hati meronta2...
antara iman dan nafsu...
berkali2 memanjat doa mengunci nafsu...
Biasalah syaitan x pernah lekang ade menghasut..

Mood?sbenarnye hati yang x tenteram..
diusik sedikit..punah semua..
mane nak kate kuat iman..Hancussss..

Kawan2..kesian dan marah pun ade aku tgok..
sikit saje ditiup bencana..
mulalah kisah drama slot samarinda...
lumrah manusia...
malah aku sendiri penah laluinya..
Goyah iman..

Hujan pon da berenti..
sejuk smpai ke tulang..
Lagu secret pon da 8 round Play..
Tinggalkan semua angan2 ni..
Pegi wat keje lagi bagus..
Shabara....


As Salam..

p/s : Hargai lah sesuatu,jgn dinilai tapi diteliti..


Wednesday, March 2, 2011

Menjunam...


Semalam aku mimpi...

aku try terbang tinggi2....ble smpai satu tahap..terus jatuh menjunam dengan laju...tp belum sempat terhempas...

Belum ade endingnye mimpi tu bile tersedar..

Tuesday, March 1, 2011

Hakha Terbang


As Salam,

Pagi ni masuk2 opis je terus termelintas dalam otak aku..FLY HIGH!!! and those word keep coming smpai la aku terlelap kat dlm ofis td..hehe..huhhh terukk!! Ape sebab ntah tibe2 perkataan tu merasuki minda aku ni...

Habis semua kat laman sosial aku letak kan status perkataan ni..and lastly blog ni la..aku sendiri pening..hahaha!! Ape jadahnye..mst ade sbb tbe2 aku terpikir perkataan ni..

Selidiklah aku ape puncanya..baru aku teringat..Yesss..last night..sebelum aku masuk tido.....

Aku tak boleh terbang tinggi...bkn sebab aku berat la bungok!!! hahaha!!

its a metafora..it means aku x leh nk berharap jauh tinggi sgt....

Ade orang kate lau terbang tinggi sangat nanti jatuh sakit sangat...tapi lau x terbang tinggi selagi tu la x puas..xtaw ape yg ade kat atas sane...

Back to story last nite..bese la dlm otak sblum tido mst da pikir mcm2....nak yg itu la..nak yg ini la..nk buat camni..nk buat camtu....byk seh!!

Then mase tu la ayat Fly High ni masuk..terbang sgt aku tinggi nanti...tkut jatuh mcm dulu... Waktu jatuh dulu..fuhhh sakit sgt der....nasib baik ade family dan kawan yang bg semangat....

Tapi lepas aku jatuh tu la...aku nk lebih tinggi..lepas jatuh tu la aku dapat mcm2,byk yg aku belajar dan aku tahu...

So camne..patutkah aku fly high lagi..tapi for sure kali ini lebih tinggi dari biasa...and the risk is big also the impact....

Tapi kalau berjaya..a worthless reward...

p/s : Aku belum pernah naik plane pon...

Friday, February 25, 2011

Suatu petang...

Jam tangan bekas pemberian seseorang ditanggalkan..jam menunjukkan pukul 4.40 petang..
Hanya tinggal lagi 20 minit untuk menunggu waktu pulang kerumah...Berkeluh sedikit...
Bukan sebab lama lagi..tapi hujan kat luar masih belum berhenti...Rajin pulak aku bwk motor skang..rajin sebab pagi2 jammed giler..nanti lambat lak sampai...

Tengok hanfon..ade sms..blank nak balas...kedengaran suara record mengaji dari masjid sebelah opis aku ni...syahdu je...tu yang terus nak menaip..
Esok hari minggu..and still don have a plan...

Oh hujan da berhenti ni...tapi takut ujan balik..nak buat cam slalu, main redah je..tapi hati berat je..
Tapi ade duty menunggu kalau lambat balik...susah pulak dorang...

Lantas ditambah lagi beberapa perkataan..untuk penutup..

Kesimpulan Memang Bosan...

p/s : Tiada p/s kali ini..

Tuesday, February 22, 2011

Selamat Hari Lahir


Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan Noorizzati bt Buharan Nordin..Allah selamatkan kamu....

Dingg..Dingg..Dingg..!!

Tepat pukul 12.01 tgh mlm td...genap la umur si ejat 24 tahun..wahahaha..tua da..

Well..ejat adalah one of my bestfrens...

22 Februari 2011...tua da ko jat..tp ketinggian ko x tua2 gak..hahah!!

Since post ni untuk si katik ni..so aku cite la sikit sape die neh...ape yg aku taw..


*aku kenal die waktu smbung blaja kat Poli Sabak Bernam
*seorang yg hepi go lucky plus over gedix
*kuat pow wet aku..temasuk la kwn2 len(alasan student)
*seorang yang katik berkepala dungga
*suke mkn udang
*skang tgh smbung blaja kat Utem amik degree
*bajet seorang yg comel giler..

Aku anggap die KKS aku since poli...since dia byk tlg aku dlm assignment..final projek..n sejak tu la kami ni rapat...even though aku x byk kongsi ape2 dgn die...tp lau aku nk hepi aku pg cari die.. thats the fact about her..byk aku terhutang budi mase kat poli dgn die...and rmai gak yg kutuk n maki aku sbb ikut ckp cine bukit ni..hehe..tp its ok..aku taw sape die..

Leh satu pale dgn die..ko ajak pg mane pon die on jek..kuat meronggeng die ni..wahaha!!
Mase kat poli la aku,die,mawar n nur betul2 rapat..mcm2 tmpt yg kami pegi dan mcm2 benda yg kami buat..Aku x penah malu aku kwan dengan Team Roket..hahah..

Ok.ckup la ni kot..aku ade byk keje ni..ni pon cover sbb aku baru wish pg td..haha!!

tp xpe..die skang sudah ade chenta hati yg jage..ngeh3..
aku tgu je diorang ni ble langsung(photography pakej x leh free!!)

Neway ejat, Selamat Hari Jadi aku ucapkan..Semoga panjang umur..murah rezeki..berjaya dalam hidup dan ceria selalu keh..

Thanks selama ni byk tlg aku wlau pon lg byk aku tlg ko...hahaha!!ok ckup..adiah xde taw..wahahaha!!




Happy Birthday Ejat!


p/s : Aku mulai rase jelik dengan seorang kawan poli.

Thursday, February 17, 2011

Salam Akhir...

Tah,

Malam tadi aku g kenduri tahlil kau..
bersungguh2 aku bace tahlil tuk kau..sbb aku rase tu je la kebaikan yang mampu aku buat untuk balas budi baik ko bro..
Abis je tahlil..ade mkn2..aku terus sebak..aku rase ini lah juadah terakhir dr kau..
kite slalu pg mkn same2 bro..mcm2 makanan kite try..tp kau x gemok2..badan aku gak yang naik.. smpai kau beli Susu Weight Gain tu..hehe..

Yang paling buat aku rase nak teroyak..aku teringat Raya Haji tahun lepas..aku duk sorang2 kat umah..parent aku balik kampung..xde ape2 makanan kat umah..pagi2 lepas sembahyang raya kau dtg umah aku..bwk rendang n lemang tuk aku..Ya Allah..aku beruntung sangat dpt adik cam ko..

Saat aku taip ni pon..da berkaca mata aku..

Kau la jantan petame wat aku teroyak..tp senyap2 je la...Abang ko Isa lgsung xnk tunjuk depan aku die nak nangis..ko phm2 je la die..hehe..ego tinggi..

Tah..

Sweater GAP n Kasut Adidas ko..ade kat aku..itulah kau..bile aku xde je brgnye..kau slalu nk bg pinjam smpai aku xleh nk tolak..tp skang kau da xde..aku tetap nk simpan gak..sbb itu je la yg ade untuk aku ingat kau..

Dah seminggu kau pergi..still terasa..aku rindu saat aku balik keje halo2 kau kat mane..then kite lepak...

aku da x main game kt cc..xde saingan yang hebat dah selain kau..aku n isa pon da x pg main ping pong..pegi swimming pool pon xdah..
camne nak pegi lau ade 2 ball je..aku n isa..x best sgt la..xde benda kami nk ceritakan lagi dah.. byk benda dah x wat sejak ko xde...x ckup korum...

Kau One in a million tah..

Aku terkilan gak nk g karok dengan kau..pasni xde la partner aku nk nyanyi lagu Broery dah.. Biarlah Bulan Karok sorang2...haha..
Byk plan kite x jalan lagi..trip holiday kau, aku n Isa pon xjalan lagi..

Kali ni kau betul2 curse aku..curse aku dengan pemergian kau..I curse u..tu je la ayat kau..
Aku slalu bahan kau Patah tumbuh hilang berganti..skang xde ganti2 dah..hilang terus...

Ape2 pon tah..byk budi kau kat aku..sedih aku byk impian ko x terlaksana..
skang dengan sape la aku nk share prob..dengan sape la aku nk membebel..dengan sape la aku nk jiwang2...

Dengan sape la aku nk gurau high level..dgn sape aku nk speaking english..dengan sape lagi aku nk cakap latin..

Isa kau jgn harap la..die Frank Lucas..xde makne nye nk bunga2....

aku n Isa akan slalu ingat kau..kami pon da plan akan ziarah kau slalu..ni tgh duk cari lagu tribute untuk ko...

Banyak lagi yang aku nk taip ni..tp ckup la ni dulu..kang x psl2 basah lak keyboard ni...

Ini last post tok ko..tahun depan aku wat ag..pasni aku nk go on dengan hidup aku..yg hidup kena terus hidup kan..

Aku akn slalu doakn kau disane..aku harap kau ditempatkan org2 beriman..sbb kau adelah seorang anak,sahabat,adik,abang yang paling baik aku pernah kenal..

Lau smpai masenye..kite jumpe sane k..nnt aku halo2 ko..hehe..

Al Fatihah
In Loving Memory
Abd Fatah bin Fakhrudin.
29 Mac 1992 - 10 Feb 2011

Wednesday, February 16, 2011

Tahniah...

Salam..

Hampir seminggu da arwah pegi..still terbayang2 hang out dgn die..take times..fuhhh..aku kesian gak kat gurl die..kompem sedey abes..baru je nk mule..da smpai the end..tp thanks to her arwah hepi sebulan tuh..


-end-


Well congrtas ah tuk kazen aku..Encik Mohd Aliff bin Kamarudin dan Puan Rosliana Nadia yang baru je kawen minggu lepas..actually kawen lame dahh...hehe..ni just bersanding belah lelaki..so ade la skit2 snap tok die..and mcm biasa lah..mane2 org yang bujang mst kena punye..KAU BILE LAGI..??

hahaha!! stop!

Jawa jumpe Banjar. haha!!

Bile tengok dorang kawen ni..mst la ade rase..mst punyer..sbb aku bukan lah GAY..hahaha.. tp ape kan daye jodoh tiada lagi..haha..lg pon skang mase untuk fokus dengan kerja2 aku jek... lgsung xde mase da nk pk hal tuh..

Well event die berjalan dengan lancar dari pagi smpai malam..wlau ade sedikit masalah..ttp berjalan..malam tu siap ade joget lambak dengan iringan live band lagikk..wahhh...ade pic..tp aku mls nk upload..internet opis aku ni slow sgt..nak masuk 1 pon ssh...

Kawen sana..kawen sini...Alhamdulillah untuk mereka yang da melangsungkan rumah tangga, harap berbahagia dan kekal hingga akhir hayat.Amin...


Aku tgh tunggu jodoh dtg duk sebelah aku(leh x ckp camtu?)

Ohh yesss..aku da kapel balik dengan facebook aku..itu pon sbb kerja ok..hahaha!!! terpakse jek..
nothing much to story about..aku pon ketandusan idea ni...

Almost Forgot la..Selamat Menyambut Hari Maulidur Rasul..saya sayang Nabi Muhammad S.A.W.

See..see..da 10 minutes berlalu..pic x upload2 lagi..very the slow kura2 betul la..sakit jiwa camni..

Orait..cukup la tu..ngantuk sebenarnye ni..setan duk gayut2 kat bulu mate aku haa..ade cerite lagi nnt aku update.till the next post..

Salam.



p/s : Ayat yang sering aku bg kat arwah " Patah Tumbuh,Hilang Berganti" Tapi dia xde gantinyer.