Tuesday, August 24, 2010

Suratan atau Coincedence

Tak tau la nk cakap apa eh...

Petang tadi aku dan abah aku pegi la butik kawan dia kat Kajang,actually kedai jahit baju...abah nk jmpe kawan dia tu..Pakcik Mat Nor...dia nak jahitankan abah aku baju melayu raya ni..hadiah katenye sbb byk tlg dia..dan alang2 aku da ikot tu..aku pon dapat la sekali..

Pakcik Matnor pon bagi lah aku baju melayu sepasang................

Bile aku amati dan pegang baju melayu tu....

Mengucap panjang aku...kencang dada aku.....


Baju Melayu tu warna kuning krim...Ya Allah.....inikah dugaan atau kebetulan dari mu...

Mula2 aku tolak permintaan Pakcik Matnor tu...tapi abah aku insist suruh aku amik..sebab org da bagi...jgn wat camtu...

Aku pun try baju tu...ngam2...x longgar x ketat...air muke aku yg agak ceria dari pagi tadi mulai berubah....satu satu kenangan dan wajah itu masuk dalam kepale botak aku ni...

After aku da sarungkan kat badan aku..abah pon tengok..

"Wa..ini baju nak pergi bernikah ni.."....

Aku terus tengok muke abah aku dengan muke yg agak kecewa...terus dia senyap....abah aku faham ape yg bermain kat pale otak aku ni...

"tak payah la tempah baru..pakai yang ni je la tuk raye nnti."...

Sekali lagi aku x menolak..aku hanye menurut je...(dalam hati tuhan je yg taw)

Andainya.....perkataan ni terus hang dalam pale otak aku xnk keluar2..

Ya Allah..Kau lebih mengerti ape yang aku perlukan...Aku redha...

p/s : Masih menaip dan tidak boleh tido...




1 comment:

hilman.teddy said...

jemput telan kurma yusof tayub. ada byk lebih. =D